Οχτώ τρόποι να κάνουμε άνετα τα παπούτσια μας

Οχτώ τρόποι να κάνουμε άνετα τα παπούτσια μας

Οχτώ τρόποι να κάνουμε άνετα τα παπούτσια μας

Οχτώ τρόποι να κάνουμε άνετα τα παπούτσια μας. Έχετε αγοράσει το τέλειο ζευγάρι παπούτσια και αντιλαμβάνεστε πως είναι στενά και δεν μπορείτε να περπατήσετε άνετα. Τι μπορούμε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση. Πριν αποφασίσετε να τα επιστρέψετε ή να τα πάτε στον τσαγκάρη, διαβάστε κάποια μικρά και αποτελεσματικά μυστικά. Αν και πάλι δεν καταφέρετε να τα ξεχειλώσετε αρκετά, τότε απευθυνθείτε στον ειδικό για άνοιγμα στο καλαπόδι.

1. Φορέστε τα μέσα στο σπίτι για να ξεχειλώσουν

Συνήθως ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών χρειάζεται να φορεθεί κάποιες φορές προκειμένου να πάρει τη φόρμα του ποδιού. Μετά θα ανοίξει στα σημεία που χρειάζεται και από στενά παπούτσια θα γίνουν άνετα. Αυτό συμβαίνει με κάθε είδος παπουτσιού, από τις ψηλοτάκουνες γόβες μέχρι τα αθλητικά παπούτσια.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να φορέσετε μερικές φορές τα στενά παπούτσια σας μέσα στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο το ύφασμα ή το δέρμα θα ξεχειλώσει και θα γίνουν πιο άνετα για να τα φορέσετε έξω.

2. Φορέστε τις στενές γόβες ή τα σφιχτά παπούτσια με κάλτσες για να ανοίξουν

Όχι φυσικά να τις φορέσετε έξω, αλλά μέσα στο σπίτι. Φορώντας τα στενά ψηλοτάκουνα παπούτσια με χοντρές αθλητικές κάλτσες μπορείτε να τα κάνετε να ανοίξουν πιο γρήγορα. Σιγά σιγά το σχήμα της γόβας θα φαρδύνει και θα πάρει μορφή. Κάντε το μια δυο φορές και θα δείτε την διαφορά. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι τα στενά παπούτσια σας να γίνουν άνετα.

3. Παγώστε τα παπούτσια

Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να γίνει σύμμαχος στο άνοιγμα των στενών παπουτσιών. Γεμίστε λοιπόν δυο σακούλες με παγωμένο νερό ή παγάκια και βεβαιωθείτε πως τις έχετε κλείσει πολύ καλά. Τοποθετήστε τις μέσα στα παπούτσια για λίγο και μετά βγάλτε τις. Θα δείτε πως το υλικό των παπουτσιών θα έχει αρχίσει να ανοίγει λίγο και τα στενά παπούτσια σας να γίνονται άνετα για να τα φορέσετε.

4. Πιστολάκι για να ανοίξετε τις στενές γόβες ή τα στενά παπούτσια

Ο θερμός αέρας του σεσουάρ βοηθά για το άνοιγμα των παπουτσιών. Εάν φορέσετε το στενό ζευγάρι παπουτσιών με χοντρές αθλητικές κάλτσες και ρίξτε τους για 2 λεπτά θερμό αέρα με το πιστολάκι. Μετά συνεχίστε να φοράτε τα παπούτσια με τις κάλτσες μέχρι να κρυώσουν. Έπειτα, βγάλτε τις κάλτσες και φορέστε σκέτα τα παπούτσια για να δείτε αν έχουν ανοίξει όσο επιθυμείτε. Αν είναι ακόμη στενά, επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να ανοίξουν όσο θέλετε.

5. Οινόπνευμα και χαρτί ή εφημερίδα και νερό για άνοιγμα παπουτσιών

Χρησιμοποιήστε 2-3 χαρτιά οποιουδήποτε τύπου εμποτισμένα με οινόπνευμα ή 2-3 σελίδες εφημερίδας βρεγμένες με νερό για να ανοίξετε τα στενά σας παπούτσια. Κάντε τα χαρτιά μπαλάκια μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τα στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών, κάνοντας το να φουσκώσει. Μετά βάλτε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα για λίγη ώρα. Όταν τα βγάλετε, το δέρμα τους θα έχει μαλακώσει και θα έχει ανοίξει.

6. Ανοίξτε τα στενά παπούτσια με οινόπνευμα

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο οινόπνευμα σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι και να ψεκάσετε τα σημεία του παπουτσιού που είναι στενά. Έπειτα φορέστε τα παπούτσια για λίγο και περπατήστε τα. Αυτό το απλό τρικ θα τα βοηθήσει να ανοίξουν και να γίνουν πιο άνετα. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα ζευγάρι κάλτσες για να ανοίξετε περισσότερο τα στενά παπούτσια σας.

Προσοχή: Αποφύγετε αυτή τη μέθοδο στα στενά δερμάτινα παπούτσια, διότι το οινόπνευμα ξηραίνει το δέρμα.

7. Άνοιγμα στενών παπουτσιών με… πατάτες

Μια μεγάλη πατάτα στο άνοιγμα του παπουτσιού για μια ή δύο μέρες, εάν τοποθετήσετε θα ανοίξει. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά, έτσι ώστε να τεντώνουν το παπούτσι για να ανοίξει.

8. Επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη

Στενά παπούτσια (9)

Αν δεν σας βοήθησε κανένα απο τα παραπάνω τότε επισκεφθείτε έναν τσαγκάρη. Αυτός θα βάλει τα στενά παπούτσια στο καλαπόδι και θα τα ανοίξει τόσο σε μήκος, όσο και σε πλάτος.

Share this post